Menu

Uitgaan

‘s-Hertogenbosch – Rondleiding in een klassiek Volkswagenbusje
De gids van CityTours komt je met het VW busje ophalen aan de Parade (plein bij de Sint Jan).
Een andere opstapplaats is in overleg ook mogelijk, bv. het hotel waar je logeert, of bij het station. Na een korte uitleg over het klassieke VW busje, beginnen we met de rondleiding. We rijden zoveel mogelijk door het historische centrum van ’s-Hertogenbosch en onderweg vertel ik je allerlei wetenswaardigheden en anekdotes over ’s-Hertogenbosch. Ik vertel je het verhaal van die overheerlijke bossche Bollen, door een Bossenaar sjekladebol genoemd. Hoe is dat engeltje met een mobieltje op de St. Jan terecht gekomen. En wat is een koekwous? Waarom werd ’s-Hertogenbosch “de onoverwinnelijke moerasdraak” genoemd.

Kies je voor de rondrit van 90 minuten dan maak je ook kennis met de wereld van Jheronimus Bosch en krijg je uitleg over zijn schilderijen. Een leuke ontspannen rondleiding door ’s-Hertogenbosch in een klassieker, een 40 jaar oud Volkswagenbusje. De gids heet je van harte welkom!

Naar de website van Rondleiding in een klassiek Volkswagenbusje >>


SLOEPJE VAREN DEN BOSCH
Welkom aan boord van een authentieke Deense vissersboot voor een onvergetelijke vaartocht in en rond Den Bosch waarvan de route in jullie eigen handen ligt.

Het sloepje biedt plaats aan 20 opvarenden, van vriendengroepen tot familie. Achter het roer staat één van de 7 initiatiefnemers, een jonge generatie echte Bosschenaren, die je rondvaart over de Dommel, de Maas en de Aa en langs de Bossche stadsmuren. Terwijl de motor rustig pruttelt sist het vlees op de gasbarbecue en gaan de gekoelde drankjes rond.

Laat je wensen horen en het is mogelijk, want dat is jullie uitstapje. Of the record: er is in de wijde omgeving geen authentiekere vaarbeleving te vinden dan dit.

Naar de website van Sloepje Varen Den Bosch >>


Ries, lekker eten op 5 minuten loopafstand van Hotel Terminus.
Ries, chef-kok en eigenaar, heeft op hoog niveau gekookt. Met al zijn ervaring en vakmanschap opgedaan bij diverse topzaken plus de vele inspirerende reizen kunt U overtuigd zijn van een ware culinaire belevenis bij Ries.

De grote passie van Ries is koken met smaak, liefde en toewijding. Uit zijn keuken komen pure, herkenbare gerechten zonder poespas en smaken die perfect op elkaar zijn afgestemd. De Internationale kaart bestaat uit diverse gerechten uit de betere wereldkeuken aangevuld met Brabantse streek producten. Ries zet in zijn restaurant een intieme en ongedwongen sfeer neer, waar iedereen kan genieten van (h)eerlijke gerechten en een goed glas wijn, elke dag opnieuw. “Eenvoud verveelt nooit”

Naar de website van Ries >>


W2 Poppodium, in 1987 geopend door niemand minder dan John Hiatt, startte eind jaren ’80 met een programma met de nadruk op de toen florerende hardcore/punkrockscene.

Bekende namen zoals The Offspring en NOFX gaven acte de présence.
De oude, industriële sfeer van de grote zaal paste perfect bij de ongepolijste programmering van het poppodium. Maar de tijden veranderen en W2 Poppodium veranderde mee. De afgelopen tien jaar is W2 Poppodium steeds meer een poppodium voor de stad geworden.

De programmering heeft zich zowel verbreed als verdiept. Er ontstond ruimte voor lichtere muziek, voor singer-songwriters, voor wereldmuziek, jazz en blues, maar ook voor hiphop, folk, metal, rock en (indie)pop. Ook het experiment wordt niet geschuwd. Met festivals zoals fabrIQ en FAQ heeft W2 Poppodium laten zien ook in de obscuurdere, prikkelende en experimentele segmenten thuis te zijn. Dergelijke festivals zijn in Nederland niet onopgemerkt gebleven.

Naar de website van W2 Poppodium >>